Plommonkaka med Oatly vaniljsås

Plommonkaka med Oatly vaniljsås

Söt kaka där plommonen bryter av med sin syrlighet. Perfekt att äta ljummen med kall Oatly vaniljsås till.

Receptkategorier


Bakning Desserter

Portioner


10 bitar

Ingredienser


  • 125 gram margarin, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 0,5 ekologisk citron, rivet skal, endast det gula
  • 100 gram mandelmassa, grovriven
  • 1 dl Oatly färsk havredryck
  • 8 plommon, halverade eller klyftade och
Till formen
  • Smält margarin och ströbröd eller kokosflingor.

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en rund form med ströbröd eller kokos
3. Vispa margarin och socker fluffigt med elvisp
4. Tillsätt äggen ett i taget
5. Rör ihop mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner det i äggblandningen tillsammans med citronskal, riven mandelmassa och Oatly färsk havredryck
6. Häll smeten i formen och lägg på plommonbitarna
7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter
8. Låt svalna lite innan servering.

Tips:
För en riktigt fluffig vaniljsås, vispa kylskåpskall Oatly vaniljsås med en elvisp på låg hastighet under lång tid, gärna 10-15 min.