Basilikaris med grönsaker

Basilikaris med grönsaker

Vitaminer till tusen! Krämig risrätt med krispiga grönsaker.

Receptkategorier


Huvudrätter Vegetariskt

Portioner


4 portioner

Ingredienser


  • 4 dl Oatly Havredryck
  • 4 dl avorioris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 st rivet skal av en väl tvättad citron
  • 1 st kruka färsk basilika
  • 1-3 dl Oatly iMat
  • 1 krm nymald svartpeppar
Grönsakswok
  • 1 st klyfta vitkål eller kinakål, ca 200 g
  • 2-3 st morötter, ca 200 g
  • 200 gram sockerärter, färska eller frysta
  • 1 st paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Så här gör du

1. Koka avorioriset i havredryck och grönsaksbuljong. Se koktid på förpackningen.
2. Skölj basilika och citron väl.
3. Grovhacka basilikan, riv citronen.
4. Rör ner iMat i riset tills det får en krämig konsistens.
5. Smaksätt med peppar, basilika och citronskal.

Grönsakswok:
1. Ansa grönsakerna och skär dem i bitar.
2. Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller stor stekpanna.
3. Woka grönsakerna snabbt i 1-2 minuter under omrörning.
4. Salta och peppra.
5. Stänk över balsamvinägern.
6. Lägg upp det krämiga avorioriset och toppa med grönsakerna.