Krämig spaghetti med kyckling och gremolata

Krämig spaghetti med kyckling och gremolata

Gremolata är en italiensk kryddblandning bestående av citronskal, bladpersilja och vitlök. Underbart till kyckling, fisk och ljust kött.

Receptkategorier


Fågel Huvudrätter

Portioner


4 portioner

Ingredienser


  • 4 portion(er) okokt spaghetti (ca 280 g), gärna fullkorn
  • 450 gram kycklinglårfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa flingsalt och nymald svartpeppar
  • 1 dl vitt vin/matlagningsvin
  • 2 dl Oatly iMat
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalv- eller kycklingfond
Gremolata
  • 1 st rivet skal av stor tvättad citron
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Så här gör du

1. Koka spaghettin enligt paketets anvisningar.
2. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i oljan i en vid panna tills de får lite färg, ca 4 minuter.
3. Salta och peppra generöst.
4. Häll på vin, vatten, fond och låt det koka utan lock i ca 5 minuter.
5. Tillsätt Oatly iMat och låt allt bli varmt.
6. Häll av spaghettin och rör i den.
7. Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i det precis innan servering.
8. Strö över lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.