Majssoppa med grillad kyckling

Majssoppa med grillad kyckling

Krämig och len soppa som passar även de allra minsta. Färdiggrillad kyckling gör soppan till en snabb och enkel vardagsrätt.

Receptkategorier


Fågel Huvudrätter Soppor

Portioner


4 portioner

Ingredienser


  • 1/2 st gul lök
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 burk(ar) majs á 320 g
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 2 dl Oatly iMat
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 st grillad kyckling
  • 1 msk hackad persilja

Så här gör du

1. Hacka löken fint och fräs den i rapsoljan några minuter.
2. Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka upp.
3. Häll i majsen och mixa till en slät massa. Sila soppan med en fin sil så att majsskalen silas bort och häll tillbaka soppan i kastrullen.
4. Blanda ner iMat och koka upp. Låt soppan koka cirka 5 minuter.
5. Rensa kycklingen under tiden kycklingen och skär köttet i tärningar. Smaka av soppan med salt och peppar.
6. Fördela kycklingen i soppskålar och häll den varma soppan över. Dekorera med hackad persilja.

Servera gärna soppan med nybakat bröd.