Tonfiskpasta Bombay

Tonfiskpasta Bombay

Enkel och krämig tonfisksås med smak av curry och dijon. Välj gärna MCS-märkt tonfisk som garanterar att fisken inte är av utrotningshotad art samt är fångad på ett sätt som gör så liten skada på den marina miljön som möjligt.

Receptkategorier


Fisk Huvudrätter

Portioner


4 portioner

Ingredienser


  • 2 burk(ar) tonfisk
  • 1 msk olivolja
  • 1 st purjolök
  • 1 st syrligt äpple
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 dl Oatly iMat
  • 2 msk maizena
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 portion(er) Pasta
  • 1 ask körsbärstomater

Så här gör du

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Strimla purjolöken och låt den mjukna i oljan utan att ta för mycket färg. Tärna äpplet och låt fräsa med någon minut. Krydda med curry och chili.
3. Dela tonfisken i mindre bitar och rör ner. Blanda i senapen.
4. Blanda maizena och iMat och häll på. Låt puttra i 5 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Servera tonfisksåsen med nykokt pasta och halverade körsbärstomater.