Ugnsstekt kycklingfilé med tomat- och gräslökssås

Ugnsstekt kycklingfilé med tomat- och gräslökssås

Genom att tillaga kycklingen i ugnen blir den saftig och god. Såsen går snabbt att göra medan kycklingen står i ugnen.

Receptkategorier


Fågel Huvudrätter

Portioner


4 portioner

Ingredienser


  • 4 st kycklingfiléer (ca 600 g)
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1/2 msk olivolja, till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Tomat- och gräslökssås
  • 2,5 dl Oatly iMat
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 dl finhackad gräslök
Tillbehör
  • 4 portion(er) tagliatelle
  • 1 paket ruccola (70 g)
  • 1 ask körsbärstomater

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stek kycklingfiléerna runt om i en stekpanna med lite olja. Salta och peppra.
3. Lägg filéerna i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i cirka 15–20 minuter.
4. Blanda under tiden ihop finhackade soltorkade tomater, kycklingfond och kryddorna i en liten kastrull. Koka ihop allt med Oatly iMat till en krämig sås.
5. Koka tagliatellin enligt anvisningar på paketet. Skölj ruccola och tomater och dela tomaterna i halvor.

Servera kycklingfiléerna med tagliatelle blandat med ruccola och halverade körsbärstomater. Toppa med tomat- och gräslöksås. Garnera gärna med lite extra gräslök.