Grönkålssoppa

Grönkålssoppa

Soppa passar bra som en lättare lunch, speciellt när det är lite ruggigt ute. Servera med ägghalvor och ett gott bröd eller kombinera med plättar till efterätt.

Receptkategorier


Huvudrätter Soppor Vegetariskt

Portioner


4 personer

Ingredienser


Grönkålssoppa
  • 5 dl Oatly Havredryck
  • 400 gram fryst grönkål
  • 5 dl grönsaksbuljon, (2 buljontärninar + 5 vatten)
  • 2 msk maizenastärkelse
  • 1 tsk örtkryddor t. ex. timjan, körvel eller mejram
Tillbehör
  • 4 st kokta ägg

Så här gör du

1. Koka upp grönkål och buljong i en gryta och låt koka i 20 minuter.
2. Rör ut maizenastärkelsen i 1 dl havredryck till en slät redning.
3. Häll ner redningen under omrörning i grönkålsbuljongen.
4. Koka upp.
5. Tillsätt resterande 4 dl havredryck och någon av örtkryddorna.
6. Koka ytterligare 5 minuter.